LondONbudget

Üres zsebbel Londonban.

Szenzációs Stafford Terrace 18

2016. május 13. 18:34 - LondONbudget

 

Ha azt mondom London és idõgép, akkor egy kék dobozra és egy bizonyos doktorra fogsz asszociálni, pedig elárulom van egy egész más módja, hogy egy ajtón belépve visszautazhass az 1800-as évek végére. A neve Stafford Terrace 18 és mivel nem tùlságosan felkapott, ez lehet az új kedvenc "titkos" londoni múzeumod. 

64f4f973455f5ee7a6e2b309f76880ba.jpg

(A bejárat szégyenlõsen húzódik még az alagsorban. Persze, hogy senki nem tud a helyrõl!)

A Stafford Terrace a Sambourne család otthona volt, amit 1980-ban konzerváltak és azóta is érintetlenül áll (oké azért néha portalanìtanak odabent). 

Hála az örökösök ötletének, hogy a házat az eredeti pompájában õrizzék meg, ma is megtekinthejük, hogy mi volt az 1870-es évek közìzlésének csùcsa. 

Linley Sambourne a kenyérkeresõ, a Punch politikai szatirikus magazin karikaturistája volt és minden fölös percét és petákjàt az otthonának ékesìtésére költötte. Ez nem volt mindig túl sok, a mùzeumban a room-stewardok még tudják mutatni, hogy vágott Linley ügyes lyukakat a tapétába oda, ahová a képeket szánta, hogy ezzel is spóroljon a méregdrága papiroson. 

A jóìzlésen kìvül a családról is többet tudhatsz meg. Elsõsorban az édesapának, Linleynek, az akkor már befutott, meglett karikaturistának állìt emléket a múzeum, de az összes családtag megkapja a maga szeletét a figyelmünkbõl.

d4ef85fbcb33fbd1017fa35606dc28a1.jpg

(Ìgy készül a karikatúra)

Ha azt választod, hogy magad nézel körbe a belépõ mindössze £7. Hála a segìtõkész alkalmazottaknak egyedül is sokat tudhatsz meg a ház történetérõl. A múzeum maga Kensingtonban van, közel a lélegzetelállìtó Holland Parkhoz és a mesés Leighton Househoz, ami önmagában is megér egy misét! 

Szólj hozzá!
Címkék: £6-10

A bejegyzés trackback címe:

https://londonbudget.blog.hu/api/trackback/id/tr238709144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása