LondONbudget

Üres zsebbel Londonban.

Egyedülálló London 1. rész - Kincsvadászat

2016. augusztus 21. 10:25 - LondONbudget

Avagy mit csináljon egy szóló utazó, hogy ne legyen magányos?

Sokakat elriaszt az utazástól, hogy az egy magányos műfaj - ha hosszabb távon akarsz utazgatni, ahhoz megeshet, hogy nem fogsz lelkes partnereket találni. Könnyen lehet, hogy ha útra kell kelned, akkor abban a kényszerű helyzetben találod magadat, hogy bizony egyedül kell nekiindulnod. Ez sok szempontból ijesztő lehet és meglepő gyakorisággal merül fel az aggasztó tényezők között a magány kérdése.

Ki ne szeretné magával vinni a barátait? Megéri bármit is megnézni vagy épp csinálni, ha nincs kivel megosztani? 

14079965_195193154229290_5786345170801899200_n.jpg

 

A legjobb dolog abban, hogy ha egyedül utazol, még ha kelletlen is, de kénytelen leszel új kapcsolatokat kialakítani. Ezek lehetnek tartósak vagy épp közösen átmulatott, egyeszeri délutánok. 

De míg a randi kultúrának megvannak a maga megszokott találkahelyei - klubok, partik, stb.- addig a barátkozás más. Hova menjen az ember, hogy barátokat szedjen fel? 

Itt egy tipp azoknak, akik Londonban akarják felvenni a magánnyal a harcot!

Alapadatok

Név: Kincsvadászat/Murder Mystery játék

Típus: Kalandtúra, gyalogtúra

Ár: £15 a Thinking Events szervezésében, de cégtől, szervezőktől függően változhat.

Étkezési lehetőség: Számos pub a Marylebone High street - en.

Legközelebbi tube station: Baker street

Korosztály: Inkább felnőtt program, esetleg nagykamasz gyerekeknek ajánlott.

Web: http://www.thinkingevents.co.uk

 

Csatlakozz egy Treasure Hunt -hoz!

 

A Treasure Hunt vagy kincsvadászat az idegenvezetéssel egybekötött túrák alternatív műfaja - itt magadat kell guide-olnod a szervezők által eléd tárt nyomok alapján. Általában valamilyen kerettörténettel tálalják a dolgot a szervezők.

14051790_195193247562614_4619567290225480898_n.jpg 

Jómagam a ThinkingBob társulás által szervezett Sherlock Holmes tematikájú túrájához csatlakoztam, ami a Baker streetről indult. A játék maga egy live action Cluedo. A szervezők hat helyet, gyanúsítottat és fegyvert tárnak eléd és neked a Baker street környéki látnivalókat levadászva kell kizárnod az ártatlanokat míg csak egy gyanúsítottad, tettehelyed és módszered marad. Menet közben a csapattal különféle kihívásoknak is meg kell felelned. Ez selfie készítéséről spontán utcai activity játékig bármi lehet. 

A játék végén medálosztás, oklevél vára a nyertes megfejtőket. 

És ez solo utazóknak való program?

 

Jó kezdet lehet. Az igazat megvallva a Treasure Hunt kínálat egy része kifejezetten arra épít, hogy majd te hozod a saját csapatodat. Az ilyen események mondjuk £60-£70 -ba kerülnek összesen, amiből ugye jobban jössz ki, ha 10 fős társasággal jelentkezel. A ThinkingBob eseményét én pont azért választottam, mert biztosítottak róla, hogy egyedül is megjelenhetsz, lesz kivel társulnod.

14022107_195193337562605_5382037917027369190_n.jpg

A helyszínen a játékvezetők kicsit zavarba jöttek ugyan, amikor tényleg egyedül jelentem meg, de hamarosan rásóztak egy mit sem sejtő párra harmadiknak. Aztán gyors egymásutánban még három embert csaptak a csapatunkhoz és indulhatott a móka! 

Még úgy is, hogy a kis csapat tagjai részben ismerték egymást, engem leszámítva, az élmény nagyszerű volt. A játék teljesen magával ragadott mindenkit és az esemény végén közös sörözésben törtünk ki.

Habár holtbiztos, hogy nem most találtamm még az öribari ötösfogatomat, az estéket jó társaságban, vidáman és cseppet sem magányosan töltöttem!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://londonbudget.blog.hu/api/trackback/id/tr4511069474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása