LondONbudget

Üres zsebbel Londonban.

Elnöki rezidencia az Embankmentnél

2016. május 13. 18:36 - LondONbudget

Ha màr megjàrtad a Trafalgar square-t vagy épppen bevégezted a napi vizitet a National Gallery-ben, de még van egy kis felesleges időd egy rendkívüli múzeumra, az Embankment àllomàstòl nem messze àll eredeti pompàjàban a 300 éves Benjamin Franklin hàz, amit kevesebb mint tìz fontért làtogathatsz meg.

Ha szeretnél jòkor lenni jò helyen, ùgy fest, vasàrnap délutàn érdemes menni, amikor a lelkes önkénteseknek nem akad annyi làtogatòja akit kiszolgàlhatnak, ìgy örömmel visznek körbe egy - két fénykép erejéig az üres hàzban. 
Igen, a Benjamin Franklin hàz nagyjâbòl üres, mert mìg a belterek, a falak és a padlò több évszàzados eredeti pompàjukban dìszelegnek, addig a bùtorzatbòl semmi nem maradt meg. A National Trust kreatìv dolgozòi azonban egy egészen rendkìvüli élménnyel kecsegtetnek cserébe. A hàzban egyenelets tempòban "személyesen" Polly, Franklin hàzinénijének, Mrs. Stevesonnak a lànya vezet körbe, mìg a falakat a politikus màsainak projekciòi töltik be, tàrgyakkal teli vitrinek helyett. 
Benjamjn Franklinre bàrmelyik nemzet büszke lenne, London is büszkén hirdeti hogy a politikus, üzletember, filozòfus és közéleti szereplő egyetlen még megmaradt otthona itt làthatò. Franklin eredetileg 5 évet szàndékozott a metropoliszban tölteni, de a hàzigazda, Mrs. Stevenson és talàn főleg Polly vendégmarasztalò jelenléte és persze a Birodalom és az akkor még gyarmatként funkcionàlò USA között elmélyülő konfliktus miatt végül 16 éven àt élt a Craven streeten.
img_20160228_150119.jpg

Franklin élete minden területe megosztott volt. Örök konfliktusban àllt benne a hazaszeretet és a britek irànt érzett szeretete, a honvàgya és a boldogság, amit a Craven street-i második otthonàban érzett és a büszkeség, amit közeléti munkàja jelentett meg a sajnàlat, hogy a politika elvonja az igazi szenvedélyétől, a tudomànytòl. 
Ha szeretnél szò szerint Ben Franklin nyomdokaiban lépkedni egy òràn àt, ha többet hallanâl erről a sokoldalù emberről, akkor iràny az Embankment station, ahonnan alig öt perc séta maga a műintézmény.
img_20160228_150224.jpg
Nyitvatartàs és egyén informàciòk tekintetében keresd fel ezt a honlapoit.
Te melyik londoni "hìresség" hàzàt làtogattad màr meg? Hagyj egy kommentet!

Szólj hozzá!
Címkék: £6-10

A bejegyzés trackback címe:

https://londonbudget.blog.hu/api/trackback/id/tr438714400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása