LondONbudget

Üres zsebbel Londonban.

Tekeregj a Temple Place Two -ban!

2016. május 13. 18:35 - LondONbudget

 

Igazi ìnyencség ez a mùzeum azoknak, akik szeretik szép hàzakat, a rejtett kis múzeumokat és mindent, ami ingyen van. A Temple Place Two London legszebb épületei közé tartozik és nincs mindig nyitva a nagyközönség szàmàra, ezért ha mòdodban àll, akkor mindenképpen tekintsd meg. Egy fityingedbe sem fog kerülni.
A Temple Place Two tulajdonképpen William Waldorf Astor londoni otthona és irodàja volt. Ha ismerősen cseng a név az nem véletlen - ő épìtette a new yorki Waldorf Astoria luxusszàllòt. És több generàciònyi tehetős amerikai leszàrmazottja. Felmenője volt John Jacob Astor, az első az USA szemérmetlenül gazdag màgnàsainak soràban. Neked azonban nem kell bejutnod a tengeren tùli elit köreibe, hogy bejàrhasd a kulipintyòt, amit leànykori nevén Astor hàzként is ismer a plebsz.
img_20160206_152859.jpg
A hàzat neogòtikus stìlusban épìtették, kivülről egy erődìtmrényre hajaz, belül minden felülete műalkotàs. Ahogy a bejàrat felé sétàlsz, azonnal észreveheted, hogy a lépcsősor mellett dìszelgő oszlopokon a klasszikus kerubok egyike egy telefonba beszél, amely érderkes fricskàt ad a hàz többi, ősi erederted, legendàs mùltat mìmelő részének. Persze az Astoroknàl pedigrés mùltban nincs hiàny, egy sor motìvum az ősatya John Jacob Astor amerikai ùtjàròl emlékszik meg. Mégis, belül kutyabőr és Jacob életnagysàgù olajmàsa helyett olyan fiktìv hősök faragvànyai talàlhatòk meg, mint a hàrom muskétàs vagy Arthur kiràly.
img_20160206_152828.jpg
A Templre Place Two csak olyankor àll nyitva, mikor éppen egyedülàllò kiàllìtàsai egyikének ad helyet. Mindig magànkézben lévő műkincsek közszemlére bocsàjtàsa a cél. Idén példâul egyiptomi relikviàkat lehet megtekinteni. Ùgyhogy ha làtni szeretnél valamit, ami àltalàban rejtve van az avatatlan szemek elől akkor iràny a kiàllìtàs ês persze szentelje egyenlő figyelmet a háznak is.

Szólj hozzá!
Címkék: Ingyen

A bejegyzés trackback címe:

https://londonbudget.blog.hu/api/trackback/id/tr628714574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása