LondONbudget

Üres zsebbel Londonban.

Kis mennyiségben gyógyszer, nagy mennyiségben orvosság - a Wellcome Collection

2016. július 29. 20:13 - LondONbudget

Mi is ez? Egyedülálló múzeum, amely témája az egészség, gyógyászat és emberi test, minden ami ezzel egy kicsit is kapcsolatos a meditáció ról a medicináig. A kollekció alapját muzeális darabok adják, de a modern gyűjtemény inkább a kortárs művészetre koncentrál.

A Euston állomásról kilépve épp csak az úton kell átkelni, hogy az ember megtalálja London egyik legrendhagyóbb, legérdekesebb és teljesen ingyenes múzeumát, a Wellcome Collection -t.

Alapadatok: 

Név: Wellcome collection

Típus: Múzeum, kiállítás

Ár: Ingyenes

Étkezési lehetőség: A múzeumnak van saját étterme.

Legközelebbi tube station: Euston (Northern)

Korosztály: Kizárólag felnőtteknek - szex is felbukkanhat a témák között és számíthatsz explicit tartalmakra! 

Web: https://wellcomecollection.org 

Szokatlan tematikájú kiállítótér ez - modern művészeti alkotások gyűjteménye, amelynek témája a gyógyítás, gyógyulás és egészség.

650a59c8af3dd850cde349baf85cdd7b.jpg

A téma nem véletlen, az alapító, Henry Wellcome egy amerikai gyógyszergyártó volt. Mezei patikusból lett gyógyszermágnás. Akkor futott be, mikor áthozta a tengerentúlról a gyógyszergyártó gépét és betört vele a gyógyszer piacra, ami akkoriban még teljesen mentes volt mindenféle szabványosítástól - Henry megbízható, tökéletes kis pirulái új korszakot jelentettek. Elképesztő vagyona egy részét arra használta, hogy egészséggel és gyógyászattal kapcsolatos tárgyakat gyűjtsön.

fea24340f3492c33910cd22d9dda2c9c.jpg

A gyűjtő szenvedélye a gyermekkorában kezdődött, mikor az amerikai prérin véletlenül egy ősi nyílhegyre akadt. Felnőttként egészen elképesztő gyűjteményt hozott létre - olyan tárgyakat vásárolt össze, mint Napóleon fogkeféje, egy múmia, guilottine, japán szexjátékok és olasz kabala agyag fütyik.

65efb4c8c3dac8b57f4c2c8c8357f120.jpg

Az eredeti állomány egy része megtekinthető ma is, de a kiállítás többnyire inkább a jelenre fókuszál - kortárs képzőművészek munkái töltik még a Wellcome Collection -t. Ha valami merőben modernet szeretnél látni, ami tényleg érdekes, akkor itt a helyed. A Wellcome mindig meglepő csavaros dolgokkal rukkol elő- szó szerint lila ködben sétálhatsz, hallgathatod, ahogy művészek chat robotoknak öntik ki a szívüket és velük vitatják meg az ars poetikájukat, tanulhatsz az emberi szexualitás kérdéséről komolyan és szatirikus szemszögből vagy az emberi hanggal kapcsolatos kiállítás kapcsán hallhatsz a beszédtréningről, amin a nemváltó programok alanyai vesznek részt - mindezt attól függően tekintheted még, hogy éppen mikor vet oda a sors. De a belépődíj miatt sosem kell aggódnod, a Wellcome mindenkor ingyenes.

Szólj hozzá!
Címkék: Ingyen

A bejegyzés trackback címe:

https://londonbudget.blog.hu/api/trackback/id/tr628922564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása