LondONbudget

Üres zsebbel Londonban.

Hard Rock Valhalla a Hyde Parknál

2016. május 13. 18:36 - LondONbudget

A Hard Rock brandet bizonyàra nem kell senkinek bemutatni. Fel is merül a kérdés, hogy miért is akarnád Londonban meglátogatni a Hard Rock -ot, ha egyszer van már Budapesten is - meg szinte minden nagyobb vàrosban szerte a fél világon. 

Nos, ha másért nem ùgy az étteremlánc története miatt. Ne tévesszen meg a vitathatatlanul amerikai hangulat, az elsô, eredeti Hard Rock Londonban nyìlt. Két amerikai, Peter Morgan és Isaac Tigrett ùgy találták, hogy egész Londonban nem lehet egy rendes amerikai burgert kapni. Ùgy döntöttek tehát, hogy az ô tisztük lesz nyitni egy helyet, ahol kedvére mérgezheti magát minden expatrióta.
 A Piccadillyn, egy néhai Rolls Royce bolt helyén nyitott meg elôször az étterem. A mára ikonikussà vált logo -t is autòròl, egészen pontosan egy Chevrolet orrdìszrôl koppintották a fiùk. A design mondjuk nem az ô munkájuk, a tervezô Alan Aldrige egy felkapott grafikus volt, aki nem kisebb nevekkel dolgozott együt, mint a Beatles vagy az Apple. 
 
6a00d8341c630a53ef011279148f1228a4-800wi.jpg
14092008_alan-aldridge-03.jpg
Alan Aldridge más munkái

A jól sikerült logo remekül mutatott a pólókon is, amik egyszeri atrrakcióként indultak. Egy helyi focicsapatot támogattak vele és a felesleget az étteremben osztották szét. Csakhogy a póló olyan sikeresnek bizonyult, hogy az emberek hamarosan nem hamburgerért, hanem felsôkért álltak sorba. 
A Hard Rock, ahogy a neve is sejteti, mindig is zenei témájù étterem volt, de a mára kötelezôvé vált muzikális emléktárgyak nem voltak mindig a franchise jellegzetességei. Az egész azzal kezdôdött, hogy Eric Clapton, a Hard Rock törzsvendége ùgy döntött, hogy egy gitárt ajéndékoz az étteremnek, hogy ezzel jelölje meg a kedvenc ülôhelyét. Egy hétre rá egy küldemény érkezett az étterembe - egy ùjabb gitár. A feladó Pete Townshend a The Who gitárosa volt és magyarázatként mindössze anyit fûzött küldeméyhez: "Az enyém is van olyan jó, mint az övé."
img_20160424_145907.jpg

A korai kegytárgyak valódi gyûjteménnyé nôtték ki magukat. Mára az övék a legnagyobb magánkézben lévô hard rock kollekció, ami több mint 74 000 darabot számál. A birtokukban vannak olyan ikonikus tátgyak is mint John Lennon szemüvege vagy Jimy Hendrix speciàlis "Flying V" gitàrja. 
img_20160424_145404.jpg

Ennek a kollekciónak egy részét nézheted meg a Hyde Park környékén járva. A Hard Rock Cafe mellett lévô márka boltban 20 percenként indulnak tùrák "A széfbe" , ahol tesközelben láthatod a kincseket, amiket a Hard Rock összegyûjtött. A belépô miatt nem kell aggódnod, de ügyelj rá, hogy bármennyire csábìtó is, az alkalmazottak nem fogják dìjazni, ha felkapod az egyik gitárt, hogy megpengesd egy kicsit!

Szólj hozzá!
Címkék: Ingyen

A bejegyzés trackback címe:

https://londonbudget.blog.hu/api/trackback/id/tr758712590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása