LondONbudget

Üres zsebbel Londonban.

A Bankside 49 blöff

2016. május 13. 18:35 - LondONbudget

Vannak önbeteljesítő jòslatok és vannak önbeteljesítő hazugságok. A Bankside 49 története az utòbbi kategòriàba tartozik. Tulajdonképpen addig hazudta magàt műemléknek, amìg tényleg műemlék lett belőle.
A Bankside a Temze déli partjàn a Blackfriars bridge és a London bridge között hùzòdò szakasz. Számos,  a turistàk számára érdekes làtnivalòval kecsegetet, ìgy a Tate modern vagy a Globe szìnhàz felé igyekezve igen könnyű elmenni a régimòdi hàz, a Bankside 49 mellett, anélkül, hogy az ember különösebb figyelmet szentelne neki.
Ha mégis megejt a hàz autentikus külseje és közelebb merészkedsz, a falon tàbla hirdeti büszkén: 
"Here lived Sir Christopher Wren during the building of St Paul’s Cathedral. Here also, in 1502, Catherine Infanta of Castile and Aragon, afterwards first queen of Henry VIII, took shelter on her first landing in London."
A Bankside 49 nem kevesebbett àllìt magáròl, mint hogy a St. Paul katedràlis tervezőjének otthona és VII. Henrik első feleségének szàllàsa volt. Ebből semmi nem igaz. 
A tàblàt a Bankside 49 késői tulaja, Malcolm Munthe emelte el, amikor elbontottàk a nem messze àllò valòdi Wren - hàzat, 1945-ben. Az ő 1710 -ben épült otthona eddigre màr igen szép kort élt meg, de valòszìnűleg ìgy sem ùszta volna meg, hogy a '60-as években ledòzerolják - ha nincs a tàbla!
Màra, valòtlan történelmi mùlt ide vagy oda, a Bankside 49 sajàt jogàn műemlék és ezàltal érinthetetlen. Szentelj egy percet a Bankside -on jàrva ennek a kis kincsnek, amit a büszke tulaj leleménye mentett meg!
Tovàbbi informàciòkért olvasd el ezt a cikket! Ha te is tudsz ilyen tréfàs kis történeteket a városbòl, hadd halljak ròla! Hagyj egy kommentet!

Szólj hozzá!
Címkék: Ingyen

A bejegyzés trackback címe:

https://londonbudget.blog.hu/api/trackback/id/tr458714368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása