LondONbudget

Üres zsebbel Londonban.

Játszótér - nem csak felnõtteknek

2016. május 13. 18:36 - LondONbudget

 

Felnőtteknek is felhőtlen élmény a Museum of Childhood, amely a Bethnal Green stationtől alig öt percre találhatò, de el kell ismerni -  a mùzeum azért főleg a lurkòkra fòkuszál. 
Ez nem véletlen. A Museum of Childhood leànykori neve Bethnal Museum és a hőskorban mindenféle vàltozò tárlatnak adott helyet. Egy darabig itt székelt a Wallace Collection, London egy màsik gyönygszeme, ami ma Eustonban érhető tetten. A 20-as években aztàn lassan egyre inkàbb a gyerekekre kezdett fòkuszàlni a tàrlatok tematikája mìgnem hivatalosan is gyermekmùzeum lett a Victoria és Albert (a londoni iparművészeti mùzeum) testvér mùzeumàbòl. 
A kiàllìtàs missziòja, hogy bevezesse a csemetéket a design vilàgàba, legalàbbis abba a részébe, amit amùgy is az ifjoncokra szabtak. 
És hogy neked, mint nagyranőtt gyereknek miért lehet érdekes ez a hely? Először is, mert ingyenes! Màsodszor, hamarosan a szàguldò nosztalgia vonaton talàlod majd magad, robogva egy egyszerűbb élet emlékei felé. A kiàllìtàs persze nem csak olyan jàtékokat tartalmaz, amik között felnőttél - az Egyesült Kiràlysàg legnagyobb jàtékmúzeumàban sokkal több gyerkőc - centrikus tàrgyat làthatsz, mint eddigi életedben együttvéve. Ezek többnyire jàtékok, jelmezek vagy olyan meseszép babahàzak, hogy ha eddig nem is sìrtad vissza az időket, amikor szégyenérzet nélkül babàzhattàl, most majd fogod. De vannak bölcsők, etetőszékek és olyan tàrgyak is, amik nem gyerekeknek, hanem gyerekek àltal készültek. És persze ott van az a tény is, hogy sokszor azon dolgok, amiket ma gyermekjàtékoknak tekintünk, eredetileg nem ifjoncok kezébe készültek. A mechanikus jàtékok és gazdagon dìszìtett bàbszìnhàzak a felnőtt szòrakozás kellékei voltak, mielőtt az utòdainkra örökìtettük a felhasznàlòi jogaikat.
Egy kellemes könnyed kaland lehet a délutànod Bethnal Greenben. Élményekben fogsz gazdagodni, de fontokban nem leszel szegényebb. Csalàdbaràt kikapcsolòdàs minden korosztàlynak.
Neked mi a kedvenc gyerekbaràt programod Londonban? Hagyj egy tippet a kommentek között!

Szólj hozzá!
Címkék: Ingyen

A bejegyzés trackback címe:

https://londonbudget.blog.hu/api/trackback/id/tr818714710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása