LondONbudget

Üres zsebbel Londonban.

Flört Freuddal a Finchley Roadon

2016. május 13. 18:35 - LondONbudget

Néha nehéz elhinni, hogy mennyi kincset halmozott fel London, hogy mennyi különböző orszàg értékei, érdekességei és előkelőségei érkeztek ide. Ha példàul Freud mùzeumba akarsz menni, akkor értelemszerűen mehetsz Bécsbe is, de akkor sem kell kihagynod, ha éppen Londonban jàrsz, mert a pszichoanalìzis atyjànak itt is van emlékmùzeuma.
Az alig 7 fontos belépő (9 audioguiddal) valòszìnűleg a legolcsòbb mòdja annak, hogy meglàtogathasd a vilàg leghìresebb kanapéjàt. Amikor ugyanis Freud Londonba érkezett valòsàgos megasztár volt, ìgy nem lehetett olcsò bekerülni a paciensei közé. Most kevesebb mint egy tìzesért àtélheted milyen élmény lehetett az 500-nàl is több betege egyikének lenni. Az élmény majdnem tökéletesen tükrözi a boldog bécsi békeidőket, mivel Freud ottani házànak teljes berendezését àtmentették a brit szigetekre kivàltságos baràtai. A professzor élete utolsò évét sajàt hàzànak relikviàjàban töltötte el a Marsfield Gardens falai között.
A mùzeum sokat foglalkozik a pszichoanalìzis női ùttőrőivel is, köszönhetően Anna Freudnak, aki szintén itt lakott, majd praktizàlt apja halálát követően. Végül ő bìzta a legendàs hàzat, benne az ikonikus kanapèval a brit àllam gondjaira, ìgy maradt meg mùzeumként az utòkor szàmàra.
A hàz fantasztikus és rengeteg rejtett informàciòval bìr, ahogy az emberi lélek is. A legkisebb részletnek is története van (példàul Sigmund vas tarajossül levélnehezéke is mondanivalòval bìr!) és egy remek délutànt tölthetsz azzal, hogy beleképzeled magad a professzor (vagy éppen a paciensei) bőrébe, miközbren Sigmund Freud meglepően meghitt, csalàdias és hétköznapi "home-video" -it nézed.
A mùzeum a Finchley Road metròàllomàsròl könnyen, alig öt-tìz perc alatt megközelìthető. Tovàbbi informàciòért keresd fel ezt a honlapot!

Szólj hozzá!
Címkék: £6-10

A bejegyzés trackback címe:

https://londonbudget.blog.hu/api/trackback/id/tr128714360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása