LondONbudget

Üres zsebbel Londonban.

Illusztrációk illusztris otthona

2016. szeptember 11. 09:43 - LondONbudget

Quentin Blake illusztrációk magyar olvasóknak is ismerősek lehetnek vagy ha nem is, itt az ideje felzárkózni velük az új Spielberg mozi a Barátságos óriás kapcsán. Quentin Blake rajzai összefonódnak Roald Dahl meséivel, de aki kíváncsi az alkotó egyéb munkáira is vagy egyszerűen csak szereti az illusztrációkat és mindent, ami ezzel kapcsolatos, annak érdemes meglátogatni a King's Crossnáll a House if Illustrationt.

14212126_204624983286107_1216432113511764263_n.jpg

Quentin Blake alapította 2002-ben egy csapat másik illusztrátorral a "múzeumot", ami akkoriban még csak egy sor utazó tárlat volt. Az állandó kiállítás és saját épület ötlete valószínűleg akkor fogalmazódott meg az alapítókban, amikor a "50 years of Roald Dahl" kiállítás közel 30 000 látogatót vonzott a Somerset House -ba. Úgy tűnt lenne igény egy tisztán az illusztrációknak szentelt múzeumra és 2010 - és kampány után négy évvel állandó otthonra talált a múzeum a King's Cross station mögötti Garanry square -nél. 

Alapadatok

Név: House of Illustrations

Tìpus: Múzeum, galéria

Ár: £7.50 a teljes árú felnőtt jegy

Étkezési lehetőség: King's Cross pályaudvar mellett gyors és egyéb éttermekben.

Legközelebbi tube station: King's Cross St. Pancras (Northern, Piccadilly,Victoria, Circle, Hammersmith & City és Metropolitan) 

Korosztály: Minden korosztály 

Web:  http://www.houseofillustration.org.uk

 

A múzeumban Quentin Blakenek saját állandó tárlata van, ami nem meglepő, mivel közel 4000 munkát adományozott az intézménynek, eleget, hogy egy életre ellássa őket munkával. Azonban más művészek és témák is terítékre kerülnek, ottjártamkor a szovjet gyerekkönyvek karakteres illusztrációiból tartottak egy kiállítást. 

 picsart_09-11-08_12_11.jpg

Ha szenvedélyesen érdekel a képzőművészet ezen ága vagy érdekelne egy fiatal múzeum, netán szeretnél valami olcsót csinálni a King's Cross környékén, akkor ajánlom figyelmébe őket. Kellemes órát tölthetsz a múzeumban. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://londonbudget.blog.hu/api/trackback/id/tr1711694169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása