LondONbudget

Üres zsebbel Londonban.

Itt minden ezüst, ami fénylik!

2016. augusztus 08. 13:43 - LondONbudget

Mi is ez? Londonban vár a legnagyobb ezüstpiac! Ruházz be a legújabb (vagy első) ezüst étkészletedre Holborn környékén egy piacon, amely a föld és másfél méter acélréteg alatt rejlik! 

Ha Holborn körül jársz, de már eleget láttál a British múzeumből, úgy alternatív állomásnak ott van a London Silver Vaults a Chancery Lane -en.

Alapadatok

Név: London Silver Vaults

Típus: Piac

Ár: Ingyenes

Legközelebbi tube station: Holborn

Étkezési lehetőség: Holbornnál vannak éttermek és vegyesboltok, de a Silver Vaults nem ételpiac.

Korosztály: Minden korosztály

Web:http://silvervaultslondon.com

Tulajdonképpen egy sor széfről van itt szó, amik labirintus szerű összevisszaságban húzódnak az úgynevezett Chancery House alatt. A funkciójukat tekintve a széfek eredetileg tényleg széfek voltak, az eladásra szánt ezüstöt tárolták itt a kereskedők, de egy pár év múlva az eladók rájöttek, hogy magukból a méretes széfekből is roppant kényelmesen tudják lebonyolítani az üzletet.

13891938_187158648366074_8892762486049024583_n.jpg

A kis boltok talán egyik legnagyobb előnye, hogy még sohasem fosztották ki őket az 1876- is megnyitásuk óta a 1,2 méter vastag acél falaknak köszönhetően. Mikor a felszíni épületet a II. világháború alatt lebombázták a széfek azt is sértetlenül túlélték.

Habár az alant felsorakozó több mint negyven üzlet vezetői egymás legfőbb konkurenciáját nyújtják, a hangulat odalent mégis barátságos, fesztelen. Az eladók kedvesen odaköszönnek egymásnak és veled is simán szóba elegyednek, ha van kedved megszólítani őket. Némelyek még azt is megengedik majd, hogy lefotózd a portékáikat -  hírek szerint a londoniak igen kis százaléka ismeri csak a Silver Vaults -t és mind a látogatók, mind a vásárlók főleg turisták, ìgy az eladókat nem lepik meg a kamerával felszerelkezett személyek. Egymással is természetszerűleg barátságosak, mert a legtöbb üzlet ugyanahhoz a családhoz tartozik már több, mint 50 éve - generációk nőnek fell az ezüst biznisz ezen föld alatti erődjében egymás mellett dolgozva.

13938495_187158625032743_5836020084976970593_n.jpg

Ha csak nem akarsz venni valami szépet és fényeset, akkor semmit sem kell költened a Silver Vaults -ban járva, ugyanúgy ingyen besétálhatsz, mint egy Sainsbury’s -be. Lesz mit nézni, legalább annyi szépséges ezüst van itt, mint egy múzeumban és ha vennél is valami, állítólag az árak igen alacsonyan, valahol £5-nál kezdődnek!

Szólj hozzá!
Címkék: piac Ingyen

A bejegyzés trackback címe:

https://londonbudget.blog.hu/api/trackback/id/tr449877266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása